Hehe, då har man provat det ^^

Under hösten var jag på ett evenemang hos Stadium i Barkarby och lyssnade på en föreläsning om vallning. Jag kommer ihåg ett exempel som föreläsaren tog upp angående en kvinna som kom till ett vallningstält vid vasaloppsstarten och ville ha hjälp med att få bättre glid på sina skidor. Fästet var det inget fel på, utan det var glidet som saknades. Det visade sig tydligen att damen hade applicerad fästvalla på inte bara fästzonen utan på hela skidan, vilket måste ha resulterat i ett utomordentligt dåligt glid.

Så kändes det idag... Ibland är man lite för lat för att orka lägga allt för mycket energi på vallningen inför en tur och idag fick jag allt äta upp det. Senaste glidvallningen jag gjorde var när temperaturen här i Hemsedal kröp ned mot -25 och konsekvent valde jag vaxet "Swix CH4" graderat mellan -10 och -32 grader vid vallningen. Idag var det snarare plusgrader och skidorna liksom en sugpropp sög sig fast i backen vilket gjorde det oerhört tungkört. 

 

Vad gäller fästvallan så saknade jag någon bra burk anpassad efter dagens förhållande så inte ens fästet var "okej". Testade en ny tur idag som startade inte mer än 20 meter från husknuten. 3 km i västlig riktning och sedan tillbaka samma väg. Väldigt kuperat och inga backar att slappna av i, bara plogning genom de branta svängiga utförspartierna.

 

Nu blir det en tur ned till lokala vallabutiken och köpa på sig lite "goa prylar". Kanske till och med blir till att köpa mig en sån där midjeväska som man tydligen ska ha?


Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Lena (Thursday, 18 February 2016 12:39)

    Du borde fråga i affärer om de vill sponsra dig med valla och sånt så kan du göra reklam för dem i din blogg! :)

  • #2

    Syrran (Friday, 26 February 2016 11:19)

    Åh herregud! Kommer du köra Vasan i magväska?! ;)